Фото без описуЗ метою організації оздоровчої рухової активності громадян, створення умов для зниження показників захворюваності, поліпшення якості та тривалості активного життя населення, профілактики захворювань і подолання їх наслідків Указом Президента України від 17 грудня 2020 року за № 574/2020 було започатковано соціальний проєкт «Активні парки – локації здорової України».

Особливістю «Активних парків» є можливість зробити спорт доступним для всіх та залучити різні групи населення до оздоровчої рухової активності у місцях масового відпочинку.

Протягом 2021 року велика кількість міських, селищних, сільських громад у всіх куточках України приєдналися до реалізації цього проєкту. Свеська селищна територіальна громада також не залишилась осторонь. 03-04 грудня 2021 року у сквері смт Свеса були встановлені перші локації  активного парка.

Взагалі активний парк передбачає наявність шести елементів: «шведська» стінка, комплекс «турнік/гімнастичні бруси», лавка для виконання динамічних вправ, координаційна лінія, сходинки, а також  вільна зона для фітнесу. Біля кожного розміщується табличка з QR-кодом. Кожен відвідувач парку за допомогою смартфона може сканувати QR-код та обрати рівень складності вправ (новачок, середній, профі), що відкриється на сайті. Завдяки онлайн завданням відбувається заняття з віртуальним тренером, спрямоване на розвиток основних рухових якостей: загальна витривалість, сила, спритність, координація, гнучкість, швидкість.

Для мешканців Свеської селищної територіальної громади вже сьогодні стали доступними «шведська» стінка, комплекс «турнік/гімнастичні бруси», лавка для виконання динамічних вправ. Навесні будуть встановлені останні елементи активного парку й завершено облаштування повноцінного простору для занять спортом та активного відпочинку.

Фото без опису

Фото без опису