Фото без описуНові розміри пенсії 

1 квітня Уряд України прийняв постанову, яка передбачає низку перерахунків пенсій, спрямованих на збільшення пенсійних виплат для пенсіонерів 

Насамперед це стосується пенсіонерів, яким виповнилось вісімдесят років і більше. Вже з квітня місяця ці громадяни почнуть отримувати щомісячну компенсаційну виплату до пенсії, яка встановлюється у розмірі до 500 гривень. Така виплата встановлюється пенсіонерам, розмір пенсії яких не досягає 9205 грн.

Якщо пенсійна виплата нижче 2600 грн., то вона буде забезпечена у розмірі що є не менше 2600 грн. Тобто це мінімальна виплата для осіб, що досягли 80 річного віку і які мають: жінки - 20 років страхового стажу, чоловіки — 25 років страхового стажу.
 Пенсіонери нашого району будуть отримувати підвищену пенсію через пошту чи банк, як зазвичай отримували пенсію.

Зазначу, що для проведення перерахунку пенсій, їх фінансування та виплати, Пенсійний фонд, пошта та банки під час карантину працюють у безперебійному режимі. Наші громадяни не повинні хвилюватись, усі перерахунки та доставка пенсій буде проведено вчасно.
 Наступна виплата , яку анонсував Президент України і Уряд — це 1000 грн., і наші пенсіонери цікавляться цією виплатою. Забезпечена вона буде пенсіонерам, розмір пенсії яких не перевищує 5000 грн. До цієї виплати ми готуємось. Для її проведення чекаємо зміни до Закону України “Про державний бюджет України на 2020 рік”, адже фінансування цієї виплати передбачається з Державного бюджету України. Як тільки буде прийнято закон, ми невідкладно проведемо нарахування, фінансування та виплату зазначених коштів.

.Крім того, Урядом України встановлено дату, відсоток та порядок індексації пенсії у 2020 році. Так, передбачено, що індексація пенсій буде проведена з 1 травня шляхом збільшення на 11% заробітної плати, з якої в середньому обраховувалась пенсія, та проведено розрахунок пенсії, виходячи з індивідуальних коефіцієнтів страхового стажу та заробітку. При цьому, мінімальна пенсійна виплата для жінок із страховим стажем не менше 30 років, а чоловіків не менше 35 років, становитиме не менше 2100 грн. Ці перерахунки ми проведемо у квітні і забезпечимо їх виплату з 1 травня.
 Я хочу звернутись до пенсіонерів Ямпільщини і переконливо попросити їх подбати про своє здоров’я і здоров’я оточуючих, і не звертатись до установи Пенсійного фонду. Всі перерахунки будуть проведені автоматично. На питання, які вас турбують, нададуть відповіді спеціалісти Пенсійного фонду, до яких ви можете звернутись за телефонами гарячих ліній 2-17-79 та (098)0605244.