Фото без опису

Про це керівник Сумської обласної військової адміністрації Дмитро ЖИВИЦЬКИЙ говорив на спільній зустрічі з радницею і уповноваженою Президента України з питань забезпечення прав захисників України Альоною ВЕРБИЦЬКОЮ

За його словами, наразі йдеться про створення єдиних консультаційних центрів для рідних та близьких захисників, де вони зможуть отримати інформаційну, юридичну, психологічну і інші види підтримки.

Присутні обговорили проблемні моменти процесу обміну полоненими, розслідування відповідних злочинних дій росіян. Вороги не дотримуються умов обміну полоненими, часто видаючи цивільних замість військових, тримають їх у нелюдських умовах, порушуючи всі можливі норми моралі і права.

«Держава-терорист не виконує жодних зобов’язань у рамках Женевської та Гаазької конвенцій, Римського статуту, Міжнародного гуманітарного права.

По півроку і більше рідні не отримують жодної звістки від тих, хто потрапив у полон. Зі свого боку робимо все можливе для повернення наших земляків додому», – підкреслив Дмитро Живицький.

Керівники обласної прокуратури, Нацполіції, СБУ, ДБР, котрі взяли участь у обговоренні, запевнили що родинам зниклих безвісти, полонених, загиблих вся інформація надаватиметься позачергово в повному об’ємі.

Керівник ОВА доручив керівникам районних військових адміністрацій особисто контролювати всі питання, пов’язані з родинами військовослужбовців. Адже матері задають питання: «Чому?»  І цих «чому» у кожної мами, дружини – дуже багато.

Дмитро Живицький надав рідним полонених та зниклих безвісти свій особистий номер, аби бути на прямому зв’язку з ними.Фото без опису