Фото без опису

Про це сказав заступник Міністра розвитку громад та територій України В’ячеслав Негода під час презентації посібника «Методичні рекомендації щодо міжнародного муніципального партнерства»

Тема міжмуніципального партнерства і співпраці громад різних країн є перспективною, особливо у ці дні – збройної агресії росії проти України. Тому наразі виникла потреба розвивати міжнародне муніципальне партнерство.

«Наші громади мають різний досвід міжнародних міжмуніципальних партнерств. Але кожна громада напрацьовувала цей досвід здебільшого самотужки. В процесі започаткування та реалізації такої співпраці у громад виникало багато практичних і юридичних питань. Спілкуючись з представниками українських громад, а також з їх закордонними колегами, зрозуміли, що є низка питань, на які потрібно дати відповідь, аби ця взаємодія розвивалась ефективніше. Тому після тривалих дискусій дійшли до оптимального рішення – розробити єдиний документ у вигляді методичних рекомендацій, який буде доступний усім», – зазначив заступник Міністра.

За словами В’ячеслава Негоди тематичний посібник вийшов достатньо об’ємним та містить багато інформації, яка може бути корисна громадам при взаємодії з муніципалітетами інших країн, а також іншим зацікавленим сторонам.

«Створений додатковий ресурс допоможе громадам розвиватися та стати ще сильнішими. Він підкаже не лише як співпрацювати з іншими муніципалітетами, а й як правильно ці відносити оформити», – прокоментував посадовець.

Він поінформував, що також створено електронну платформу – карту (дашборд), на якій є можливість переглянути інформацію про партнерства конкретної громади, області, чи іншої країни. На основі проведеного аналізу близько 46% українських громад мають партнерські стосунки з муніципалітетами закордонних країн.

Заступник Міністра подякував усім партнерам за створення такого потрібного ресурсу для громад, зокрема: проєкту Ради Європи «Децентралізація і реформа публічної адміністрації в Україні», Швейцарсько-українському проєкту «Децентралізація для розвитку демократичної освіти» DECIDE, Програмі U-LEAD з Європою.

За матеріалами: https://www.minregion.gov.ua/press/news/vyacheslav-negoda-ukrayinczi-pidtrymuyut-reformu-misczevogo-samovryaduvannya-ta-deczentralizacziyi-vlady-i-vvazhayut-shho-yiyi-potribno-prodovzhuvaty-rezultaty-soczopytuvannya-2/