Фото без опису

Актуальність щодо простою виникла через військову агресію рф. Адже підприємства, установи, організації призупинили свою діяльність. Зважаючи на такі обставини, питань як у працівників, так і в роботодавців збільшилося.

 

Мова піде про наступне: простій в умовах воєнного стану, його різновиди, умови запровадження, юридичний порядок оформлення, особливості сплати заробітної плати працівникам.

 

Простій це - призупинення роботи, викликане відсутністю організаційних або технічних умов, необхідних для виконання роботи, невідворотною силою або іншими обставинами.

Статтею 113 КЗпП України визначено порядок оплати простою та передбачено два види простою:

  • з вини працівника (причиною в такому випадку можуть бути порушення трудової дисципліни, техніки безпеки, навмисне пошкодження виробничого обладнання тощо);
  • не з вини працівника (причинами можуть бути стихійне лихо, техногенна катастрофа, карантин, військові дії тощо).

Детальніше щодо простою не з вини працівника

Увага! Правовий режим воєнного стану в Україні недостатньо для оголошення простою, якщо підприємство може продовжувати нормально функціонувати. простій оголошують з таких підстав: знищення або пошкодження майна підприємства, важливих об'єктів інфраструктури (енергетичні та логістичні ресурси), розташування підприємства на тимчасово окупованих територіях або на територіях, де ведуться активні бойові дії тощо.

         Як оформити простій:

Видати наказ про оголошення простою та довести його до відома працівникам (наказ має містити період оголошення простою чи обставину до якої прив’язується припинення простою; перелік працівників на кого поширюється простій та розмір заробітної плати)

Оформити акт про причини простою.

          Варто зауважати, що простій може бути по всьому підприємству (для всіх працівників, крім тих, без кого не можливе функціонування підприємства наприклад, директор та бухгалтер). Також простій може бути для окремого працівника та на працівників, що працюють за сумісництвом.

          Оплата під час простою:

Час простою не з вини працівника, оплачується з розрахунку не нижче від двох третин тарифної ставки встановленого працівникові розряду (окладу).

За час простою, коли виникла виробнича ситуація, небезпечна для життя чи здоров’я працівника або для людей, які його оточують, і навколишнього природного середовища не з його вини, за ним зберігається середній заробіток.

Законодавчих обмежень щодо оплати простою в більшому розмірі не передбачено (наприклад, передбачені договорами та угодами). Однак доплата заробітної плати до рівня до мінімальної заробітної плати у період простою не здійснюється.

За період простою оплата здійснюється 2 рази на місяць (аванс та решту в кінці місяця).

оплата праці працівників за час простою належить до фонду додаткової заробітної плати, тому нарахування податку на доходи фізичних осіб, військового збору та єдиного внеску здійснюється на загальних підставах.

            Отже, під час простою працівники продовжують перебувати в трудових відносинах із роботодавцем.

 

Інформація надана сектором Ямпільське бюро правової допомоги