Фото без опису

Меморандум про співпрацю щодо організації діяльності ДЮРП в області підписано між Департаментом освіти і науки Сумської ОВА та ГУ ДСНС України у Сумській області

Метою Меморандуму є взаємодія на засадах партнерства, спрямована на вдосконалення системи навчання учнівської молоді заходам пожежної безпеки та отримання сучасних безпекових знань. Зокрема, це всебічна підтримка руху ДЮРП – добровільних об’єднань шкільної молоді, яка своєю діяльністю пропагує серед однолітків свідоме ставлення до безпеки, здоровий спосіб життя та сприяє самореалізації.

Відповідно до Меморандуму передбачено створення нових та підтримка роботи існуючих Дружин юних рятувальників-пожежних, організація та проведення майстер-класів, конкурсів, відкритих уроків за участю юних рятувальників, а також проведення різноманітної інформаційно-роз’яснювальної роботи серед молоді.

В умовах війни та загроз, які виникають перед цивільним населенням, в тому числі і дітьми, такий досвід і знання є вкрай важливими і потрібними.

Також, наразі вже підписані, меморандуми про співпрацю в цьому напрямі в Шосткинському, Конотопському та Охтирському районах, а юні рятувальники – пожежні невдовзі «заступлять на варту».