Фото без опису

Під час засідання Уряд затвердив постанову, яка визначає шість населених пунктів, де в межах експериментального проекту відновлення проходитиме комплексно й за новими принципами. Про це повідомив Прем’єр-міністр Денис ШМИГАЛЬ

Відібрані населені пункти: Бородянка і Мощун в Київській області, Тростянець у Сумській області, Посад-Покровське в Херсонській області, Циркуни в Харківській області та Ягідне в Чернігівській області.

«Усі ці населені пункти зазнали страшних руйнувань. Тепер вони будуть відновлюватися комплексно. Це означає, що будуть відбудовувати не окремі будівлі та споруди, а все – зі системним підходом, новим плануванням та повною трансформацією цих населених пунктів», – підкреслив очільник Уряду.

Водночас Прем’єр-міністр наголосив, що реалізація експериментального проекту не означає, що відновлення не торкнеться інших населених пунктів. 

«Відбудова вже триває по всій країні. Цей документ – це про пошук найбільш ефективних підходів, які забезпечать прозорість, ефективність, системність та швидкість відновлення одночасно», – зауважив Денис Шмигаль.

Як відзначив Глава Уряду, План швидкого відновлення на цей рік має п’ять пріоритетів, і водночас це сотні різних проектів, сотні міст та селищ, де воно відбуватиметься одночасно: «Для нас важливо, аби українці вже цього року побачили, що відбудова – це реальність. Це дає надію і віру в краще майбутнє».

За матеріалами: https://www.kmu.gov.ua/news/vyznacheno-shist-naselenykh-punktiv-de-vidbuvatymetsia-kompleksne-vidnovlennia-za-novymy-pryntsypamy-premier-ministr