Фото без опису

Свеська селищна рада звертається з проханням до жителів громади, в недопущенні спалювання залишків рослинності, сухостою, сміття з метою попередження виникнення пожеж.

Також, Свеська селищна рада наголошує на неухильному дотриманні підприємствами та населенням громади вимог пожежної безпеки та природоохоронного законодавства у лісових масивах, паркових зонах, сільськогосподарських угіддях, особливу увагу необхідно звернути на недопущення випалювання залишків рослинності, сміття та сухостою біля домогосподарств.

Адже, неконтрольоване спалювання рослинності створює загрозу життю людей, призводить до значної шкоди довкіллю, забруднення атмосферного повітря та неконтрольованих пожеж.

Дуже часто спалювання сухих рослинних залишків призводить до великомасштабних пожеж. Швидкість поширення вогню особливо в літній період надзвичайно висока, тому локалізувати такі пожежі на відкритих територіях дуже важко.

Тому слід пам’ятати, що на даний час категорично забороняється розводити багаття. Міста відпочинку, біля водних об’єктів потрібно за собою прибирати, адже залишені на сонячній галявині пляшки або частки (уламки) скла фокусуючи сонячне проміння здатні спрацьовувати, як запалювальні лінзи та нанести великої шкоди місцевості та самим ВАМ.

У разі, якщо Ви є свідком виникнення загорання відразу потрібно зателефонувати за номером 101 або 112 та спокійно і чітко описати подію (де це сталося, що горить).

УВАГА!!! Недбале та легковажне відношення до протипожежних заходів може спровокувати значні матеріальні збитки та нанести шкоду життю та здоров’я людей.