Фото без опису

Міністерство економіки України за фінансової підтримки WNISEF та KSE Foundation, спільно з АТ «Ощадбанк» презентували програму «СТВОРЮЙ» для підтримки малого і середнього бізнесу українок у сфері виробництва і переробки (ремонту устаткування, поліграфічної діяльності, виробництва одягу, меблів, харчових продуктів, фармацевтичних препаратів, комп’ютерів, оптики), на яку буде спрямовано $1 000 000. Програма «СТВОРЮЙ» є важливим елементом урядової політики «Зроблено в Україні», а також державної стратегії з забезпечення гендерної рівності. Ініціатива спрямована на розвиток і масштабування національного виробництва та підвищення бізнесової активності українок. Мета програми – стимулювати зростання економіки шляхом надання ресурсів та фінансової підтримки для реалізації жінками своїх бізнеспланів.          

Взяти участь у програмі можуть жінки-підприємиці, оформлені як ФОП, або ТОВ, де у власності жінки понад 50%. Виробництво має бути діючим і розташованим на території України та на момент подачі заявки функціонувати не менше одного року. Індивідуальний грант становитиме 15 тис. доларів, його можна витратити на придбання обладнання та техніки і частково (разом не більше 30% суми гранту) на програмне забезпечення та навчання. Умовою отримання гранту є відсутність заборгованості перед бюджетом, рішень суду про притягнення до кримінальної відповідальності за корупцію, справи про банкрутство, припинення господарської діяльності.

Дедлайн подання заявок на отримання гранту – 31 липня 2024 року. Для участі у грантовій програмі потрібно заповнити аплікаційну форму https://cutt.ly/Xew4vTRJ.

https://www.oschadbank.ua/msb/grantova-programa-stvoruj