Фото без опису

Масові пожежі можуть виникати в умовах спеки та посухи через необережне поводження з вогнем, очищення поверхні землі випалюванням сухої трави та з інших причин. Вони становлять серйозну загрозу, завдаючи шкоди людям та тваринам. Основною причиною виникнення пожеж у лісі є недотримання правил пожежної безпеки. Незагашене багаття, кинутий сірник чи сигарета, а також дитячі пустощі можуть спричинити непоправну шкоду для лісових масивів. Щоб уникнути пожежі в лісі чи поблизу нього, дотримуйтеся наступних правил:

  1. Не розводьте вогнище у лісі. Відпочивайте лише у спеціально відведених лісових зонах відпочинку.
  2. Не розводьте багаття у лісі в суху і жарку погоду, утримайтесь від таких пікніків, адже вони з дуже великою вірогідністю можуть призвести до самих трагічних наслідків, в тому числі для Вас і для Ваших рідних
  3. Не користуйтеся в лісі різними піротехнічними виробами: петардами, бенгальськими вогнями, феєрверками, "повітряними ліхтариками" тощо.
  4. Не залишайте на сонці пусті пляшки, залишки скла та сміття, що легко загоряються і можуть спричинити пожежу.
  5. Не заїжджайте безпосередньо в ліс транспортними засобами. Іскри від них можуть спричинити пожежу.
  6. Не кидайте непогашені сірники або недопалки.
  7. Добре залийте багаття перед відходом. Після цього розгребіть золу й переконайтеся, що під нею не збереглось тліючих вугіль, якщо збереглись – то ще раз.
  8. Не підпалюйте суху траву на полях або галявинах у лісі.