Фото без опису

На сьогодні впровадження енергозберігаючих практик у повсякденному житті набуває дедалі більшої актуальності

Відтак, серед населення наразі гостро постає питання щодо енергозбереження та, відповідно, економії енергоресурсів, у тому числі споживання електроенергії.

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 07.06.2024 № 673 «Про затвердження Порядку надання фінансової державної підтримки фізичним особам, які встановлюють у власних домогосподарствах генеруючі установки, що виробляють електричну енергію з альтернативних джерел енергії», а також участі об’єднань співвласників багатоквартирних будинків та житлово-будівельні кооперативів у програмі  що реалізується державною установою «Фонд енергоефективності».

Метою є стимулювання та підтримка ініціатив щодо впровадження заходів з енергоефективності, здійснення яких забезпечує зменшення споживання енергетичних ресурсів, включаючи заходи, спрямовані на збільшення частки енергії, виробленої з відновлюваних джерел енергії, а саме: шляхом надання грантів для часткового відшкодування вартості обладнання та матеріалів під час впровадження заходів щодо збільшення частки електроенергії, виробленої з відновлювальних джерел енергії у житловому секторі.

Також, ключова ціль — збільшення частки відновлюваної енергетики у вітчизняних системах виробництва електроенергії і тепла, та реалізація заходів щодо підвищення енергоефективності та енергетичної безпеки житлового сектора.

Учасники (бенефіціари) Програми: Житлово-будівельні кооперативи (ЖБК), створені відповідно до Закону України «Про кооперацію» від 10 липня 2003 року № 1087-IV, які представляють співвласників багатоквартирних будинків, у яких вони діють.

Об’єднання співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ), що створені та діють відповідно до Закону України «Про об’єднання співвласників багатоквартирного будинку» від 29 листопада 2001 року № 2866-III.

 

Деталі дивіться ТУТ

 http://surl.li/hdjdef