Фото без опису

Плануєте евакуюватися? Обов'язково дотримайтеся заходів газової безпеки.

Фахівці Сумської філії ТОВ «Газорозподільні мережі України» рекомендують перекрити газопостачання в оселі перед виїздом, аби знизити ризики, пов’язані з газом, під час вашої відсутності.

Чому це важливо?

  1. Запобігання витоку газу.

Упродовж евакуації будинок може залишитися без нагляду на невизначений час. У разі пошкодження газових труб, наприклад, через обстріли, вибухову хвилю або технічні несправності, існує загроза витоку газу. Перекриття газопостачання запобігає виникненню таких ситуацій.

  1. Пожежі та вибухи.

Навіть невеликий витік газу може стати причиною масштабного лиха. Якщо газ, який витік, вступить у контакт з іскрою або вогнем, це спричинить пожежу або вибух і зможе завдати значних пошкоджень майну та навіть загрожувати життю людей.

  1. Захист майна.

Ваш будинок може вціліти під час обстрілів, але залишається ризик втрати майна через газові аварії. Перекриття газопостачання перед евакуацією знижує ймовірність пожежі, цим самим допомагаючи зберегти ваше майно.

  1. Безпечне повернення додому.

Повернувшись додому,  ви можете опинитися в небезпеці, якщо в приміщенні накопичився газ. Це – загроза вашому здоров’ю та життю.

Сумська філія «ГАЗМЕРЕЖІ» цілодобово працює задля безаварійного та безперебійного газопостачання в Сумській області. Ваше відповідальне ставлення до наших рекомендацій – важливе. Бережіть себе та оточуючих, дотримуючись простих заходів безпеки перед евакуацією.