Фото без описуСЕЛА СВЕСЬКОЇ ГРОМАДИ БУДУТЬ ПІДКЛЮЧЕНІ ДО ШВИДКІСНОГО ІНТЕРНЕТУ ЗА РАХУНОК КОШТІВ ДЕРЖАВНОЇ СУБВЕНЦІЇ

     У бюджеті на 2021 рік передбачено 500 млн гривень для підключення закладів соціальної інфраструктури (закладів освіти, бібліотек, медичних закладів, ЦНАПів, інших закладів) до широкосмугового інтернету з використанням волоконно-оптичних технологій у рамках бюджетної програми «Субвенція з державного бюджету місцевим бюджетам на реалізацію заходів, спрямованих на підвищення доступності широкосмугового доступу до Інтернету в сільській місцевості» (далі — Інтернет-субвенція або Субвенція).

     9 червня 2021 року Кабмін затвердив розподіл коштів інтернет-субвенції для 670 громад. 483,8 млн гривень розподілено між 670 територіальним громадам для реалізації проєкту “Інтернет-субвенція”. Завдяки йому вже цього року понад мільйон українців отримають можливість вперше підключитися до оптичного інтернету.

      Громади, що пройшли відбір, отримають гроші з держбюджету, потім проведуть прозорий тендер, після чого провайдери почнуть розбудовувати мережу. На рівні громад до оптичного інтернету буде вперше вперше підключено 3652 сіл, у яких понад 11 тисяч соцоб’єктів.

      Зокрема, у Свеської громаді частково заявки погоджено для сіл Микитівка та Княжичі.

Крім того, для кожного з них за рахунок субвенції буде забезпечене покриття Wi-Fi-мережею. Соцзаклади, підключені за кошти субвенції, отримають безкоштовний швидкісний інтернет до кінця 2022 року.

Результати розподілу коштів переглянути в дашборді