Проєкт створено для підвищення рівня задоволеності фізичних та юридичних осіб якістю адміністративних та інших публічних послуг, які надаються в центрах надання адміністративних послуг (ЦНАП). Платформа Дія Центрів, доступна за посиланням: https://center.dia.gov.ua/

Завдяки Платформі Дія Центрів кожен українець, який планує візит за адміністративною послугою, може сформувати маршрут до найближчого ЦНАПу, перевірити актуальний графік його роботи, а також оцінити якість обслуговування. Незабаром з'явиться можливість попереднього запису до ЦНАПу онлайн. Мінцифри планує запустити цю функцію у 2022 році та масштабувати на всі ЦНАП в Україні.

У свою чергу, працівникам ЦНАПу платформа допоможе розвиватися і підвищувати якість сервісу. Кожен керівник ЦНАПу та адміністратор зможуть системно навчатися в особистому кабінеті, відстежувати свій прогрес та зіставляти результати з показниками роботи. Для цього Мінцифри зібрало на одному майданчику всі профільні онлайн-курси та освітні матеріали, історії успіху та найкращі практики. Крім цього, на ресурсі доступна актуальна інформація щодо можливостей фінансової підтримки на розвиток ЦНАПу та бібліотека корисних матеріалів, що полегшать їх щоденну роботу. Це актуальне законодавство, потрібні документи, інструкції, вебінари та відповіді на поширені запитання.

Ще одна важлива роль Платформа Дія Центрів адміністративних послуг. На сайті опублікований дашборд, на якому доступна iнформація з аналітичними даними з усіх ЦНАПів країни. Кожен охочий зможе відстежувати актуальну динаміку розвитку та модернізації мережі ЦНАП.

Окремо слід зазначити що Платформа Дія Центрів забезпечує інтеграцію із системою моніторингу та оцінки якості послуг Єдиного державного веб-порталу електронних послуг «Портал Дія» і відповідно Мапа Дія Центрів наповнюється з інформації, яку надають ЦНАПи при заповненні щоквартального моніторингу, тому важливо, щоб інформація, яка надається ЦНАП при щоквартальному моніторингу була достовірною та актуальною.

За матеріалами Міністерства цифрової трансформації України