Фото без опису

Про це під час брифінгу повідомив голова Сумської облдержадміністрації Дмитро ЖИВИЦЬКИЙ

За словами голови облдержадміністрації, згідно із наказом Міністерства охорони здоров’я, на період карантину обов’язковій вакцинації проти COVID-19 підлягають працівники центральних органів виконавчої влади та їхніх територіальних органів, місцевих державних адміністрацій та їхніх структурних підрозділів, закладів вищої, післядипломної, фахової передвищої, професійної (професійно-технічної), загальної середньої, у тому числі спеціальних, дошкільної, позашкільної освіти, закладів спеціалізованої освіти та наукових установ незалежно від типу та форми власності.

Наказ набирає чинності через місяць з дня його публікації. У випадку, якщо через місяць співробітники вказаних організацій не матимуть щеплення проти COVID-19, то будуть відсторонені від роботи без збереження заробітної плати на період карантину.

«Наразі в Сумській облдержадміністрації вакциновано проти COVID-19 понад 85% працівників, в райдержадміністраціях – 84%. Через місяць ці показники мають сягати 100%», – наголосив Дмитро Живицький.

До цього переліку також планується включити працівників усіх державних установ, організацій та підприємств, соціальних працівників та працівників поштових послуг.

«Сьогодні нам важливо усіма можливими способами зберегти життя і здоров’я жителів Сумщини та не допустити закриття підприємств в умовах червоної зони, яка стрімко наближається, спаду економіки тощо, – зазначив Дмитро Живицький. – Тому я прошу вакцинуватись усіх, хто активно співпрацює з людьми, зокрема, освітян та держслужбовців».

За матеріалами: http://sm.gov.ua/ru/arkhiv1/26879-nevaktsynovani-proty-covid-19-osvityany-ta-derzhsluzhbovtsi-z-8-lystopada-budut-vidstoroneni-vid-roboty-na-period-karantynu-ta-ne-otrymuvatymut-zarobitnu-platu.html