Фото без опису

Мінсоцполітики розпочне у п’ятьох громадах України пілот щодо інтеграції соціальних виплат та послуг для надання комплексної підтримки мешканцям тергромад

П’ять громад з чотирьох областей (Запорізької, Одеської, Сумської і Харківської) вже визначені Міністерством соціальної політики України учасниками апробації механізму інтеграції соціальних виплат та соціальних послуг, спрямованих на надання малозабезпеченим сім’ям та одиноким матерям комплексної підтримки. У ході пілотного проекту малозабезпечені сім’ї та одинокі матері отримуватимуть від держави не лише виплати, а й соціальні послуги, спрямовані на їх виведення із складних сімейних обставин.

Уряд подовжив термін реалізації цього проекту до кінця 2023 року. Термін початку апробації перенесено на 1 квітня наступного року. Відповідна постанова прийнята Кабінетом Міністрів України.

Механізм інтеграції соціальних виплат та послуг апробується Міністерством соціальної політики в рамках проекту «Модернізація системи соціальної підтримки населення України» за підтримки Світового банку.

За матеріалами: https://www.msp.gov.ua/news/21199.html