Фото без опису

Відсьогодні в застосунку Дія доступна нова послуга – купівля військових облігацій

Це цінні папери, що випускає держава під час воєнного стану. Військові облігації стали дієвим інструментом для підтримки економіки України та Збройних Сил. Відтепер їх можна придбати в Дії та допомогти наблизити нашу перемогу.

«Останні 3 роки ми робили спілкування українців із державою простим, зручним і швидким. Тепер ми даємо людям можливість допомогти державі у надскладні часи так само просто і зручно, придбавши військові облігації в Дії. Вони підтримують Збройні Сили, які знищують ворога та деокуповують міста. Це ваш внесок, що працює на перемогу»,  зазначив  Віцепрем’єр-міністр  Міністр цифрової трансформації України Михайло ФЕДОРОВ.

Вартість однієї військової облігації – від 900 гривень. Вони різняться за: датами виплат – на строк до 1,5 року; відсотками доходу – від 11 до 16 відсотків річних; назвами на честь тимчасово окупованих міст та територій – Херсон, Мелітополь, Маріуполь, Крим тощо.

Дія не продає облігації самостійно. Застосунок лише допомагає придбати облігації в одного із партнерів – банків та ліцензованих брокерів.

Тож як купити облігації в Дії?:

оновіть застосунок до останньої версії;

у Послугах знайдіть Військові облігації;

оберіть тип облігацій за назвою українських міст чи територій;

виберіть банк чи брокера, у якого хочете купити облігації;

вкажіть кількість облігацій;

введіть контактні дані і оберіть картку єПідтримки, на яку отримаєте виплати через деякий час;

перевірте та відправте запит до обраного партнера; 

підпишіть документи на відкриття рахунку в цінних паперах і оплатіть облігації;

очікуйте на сповіщення від Дії. Зарахування на рахунок в цінних паперах відбувається протягом трьох робочих днів.

Це все. Дія повідомить, коли облігації надійдуть на ваш рахунок у цінних паперах.

Всю інформацію про військові облігації в Дії дізнавайтеся на офіційному порталі.

Послуга реалізована Міністерством цифрової трансформації України спільно з Міністерством фінансів України, Національною Комісією з цінних паперів та фондового ринку й Національним банком України за підтримки Укрзалізниці.

За матеріалами: https://thedigital.gov.ua/news/kupuete-viyskovi-obligatsii-otrimuete-pributok-i-nablizhaete-peremogu-yak-pratsyue-nova-posluga-v-dii