Відзначення Міжнародного дня осіб з інвалідністю – справедлива шана суспільства та нагадування всім про обов’язок перед людьми з обмеженими фізичними можливостями, що потребують захисту та підтримки. Люди з особливими потребами – це не просто категорія осіб, це окремі життя, окремі трагедії, окремі людські надії.

З метою привернення уваги до проблем інвалідів, захисту їх гідності, прав та благополуччя у Свеській селищній територіальній громаді пройшли заходи, приурочені до цієї дати.

Напередодні Міжнародного дня людей з інвалідністю 02.12.2022 у КУСОР Свеському психоневрологічному інтернаті відбувся святковий захід до якого долучилися вихованці гуртків КЗ «Свеського центру культурних послу» та  Свеського відділення комунального закладу «Ямпільська мистецька школа» подарувавши присутнім гарний настрій та хвилинки щастя. Всі присутні мали можливість насолодитися виступами Олександра Замесова та родинного дуету Катерини і Галини Ніжник. Захід пройшов в атмосфері домашнього затишку.

Крім того, Свеською селищної радою була надана гуманітарна допомога у вигляд продуктових наборів особам з інвалідністю всієї громади, з побажаннями міцного здоров′я, добра, благополуччя та сімейного затишку. Переймаючись буденними проблемами ми повинні замислитися над непростою долею людей з вадами здоров'я, не лише 3 грудня, а й протягом цілого року не забувати про те, що поруч з нами живуть інваліди і вони потребують допомоги і уваги.

Хочеться подякувати всім, хто опікується такою категорією людей. Адже надання їм щоденної підтримки й допомоги – реальний вияв милосердя, людяності та любові до ближнього.

Фото без опису