Фото без опису

Світовою громадськістю геноцид визнано найнебезпечнішою формою порушення прав і свобод людини та найтяжчим злочином проти людства

Як прокоментував голова Сумської обласної військової адміністрації Дмитро ЖИВИЦЬКИЙ, українці пережили геноцид за останні 100 років двічі. Вперше − у 1932–1933 роках, коли радянський комуністичний режим вчинив Голодомор. 

«Сьогодні ми переживаємо геноцид вдруге за сто років. Катівні і жахливі наслідки окупації в Тростянці... Авіанальоти на будівлі шкіл, садочків, дитячих таборів відпочинку в Охтирці, Лебедині, Сумах... Обстріл росіянами об'єктів критичної інфраструктури Сумщини та України... Вбивство цивільних людей та домашніх тварин, знищення домогосподарств на прикордонні нашої області... Це все факти геноциду. І таких фактів надзвичайно багато в кожній області.

Україна має перемогти в цій війні і домогтися, щоб країна-терорист понесла справедливе покарання. А світ повинен визнати геноцид українського народу під час російського вторгнення у 2022 році. Таким жахливим злочинам − не місце в сучасному цивілізованому світі», – зазначив він.