Як Мінцифра підлаштовується під виклики сьогодення та допомагає спростити життя українців, розповів Віцепрем'єр-міністр – Міністр цифрової трансформації Михайло ФЕДОРОВ в інтерв'ю для РБК-Україна

Під час повномасштабної війни Дія стала фундаментом цифрової держави. Мінцифра швидко відреагувала на виклики та потреби воєнного часу. Так, у Дії з’явилась комплексна послуга для внутрішньо переміщених осіб, можливість купувати військові облігації, чатбот єВорог, де можна повідомити про розташування окупантів, та інші воєнні послуги.

За 3 роки Дія змінила не лише філософію взаємодії українців з державою, а й культуру мислення чиновників. Тепер будь-яка послуга спочатку проєктується в онлайні. Попри повномасштабне вторгнення, Мінцифра продовжує розбудовувати цифрову державу, головне завдання якої – вирішувати проблеми українців.

«Зараз наша головна проблема – це російська федерація та повномасштабна війна. Тому команда Мінцифри підлаштовується під сучасні виклики і запускає сервіси, які допомагають українцям вирішити проблеми, створені війною. Наша реакція на вторгнення – це не зміна вектора розвитку, а виконання цілей, заради яких створювалася цифрова держава та її фундамент – Дія. Водночас ми продовжуємо працювати над цифровізацією державних послуг. До кінця року в Дії будуть доступні 100% найпопулярніших держервісів», – зазначив Михайло Федоров. 

Зараз у роботі команди Мінцифри понад десять нових сервісів. Серед них – послуги для чиновників та бізнесу. Застосунок, зокрема, дозволить делегувати електронний підпис бухгалтерам або іншим співробітникам компанії. Крім того, разом з профільним міністерством Мінцифра пропрацьовує цифрове посвідчення ветерана і можливість отримувати сервіси для учасників бойових дій. Також у роботі реформа військово-лікарської комісії. У планах – впровадження електронних систем у госпіталях, щоб поранені захисники і захисниці могли отримувати гідні послуги.

Міністр розповів про технології, які українські захисники використовують на передовій, кіберфронт, а також про уряд у смартфоні та ситуацію в IT-галузі. Повне інтерв’ю з Михайлом Федоровим на РБК-Україна читайте за цим посиланням.

За матеріалами: https://thedigital.gov.ua/news/mikhaylo-fedorov-usi-naypopulyarnishi-derzhservisi-budut-u-dii-do-kintsya-roku