З 24 лютого по 2 березня на базі Західного реабілітаційного спортивного центру, що у с. Яворів Львівської області, наша юна лижниця із Свеси прийняла участь у Чемпіонаті України з лижних гонок. На цих змаганнях вона стала абсолютною чемпіонкою України. П’ять разів вона виходила на старт лижних перегонів, і п’ять разів фінішувала першою.

Разом із Софією в лижних змаганнях приймав участь і Дмитро Літвин. Юний спортсмен цього разу став бронзовим призером в естафеті та отримав великий спортивний досвід.

Не дивлячись на те, що цьогорічна зима не балує прихильників лижного спорту морозами та снігом, все ж таки вихованці  Свеської філії дитячо-юнацької спортивної школи «Дружба» приймають участь у республіканських змаганнях з лижних гонок.

Шістнадцятирічна Софія Шкатула, зірочка нашої громади, входить до кращих лижниць України серед дівчат. У лютому 2023 року Софійка повинна була прийняти участь у Всесвітній Універсіаді серед школярів. Вихованка тренера Марини Шевченко почала готуватись до майбутніх стартів ще в серпні на тренувальному зборі в Естонії. Підготовку продовжила на базах Фінляндії та Італії. Потім вирушила до словацького містечка Strbske Pleso, де прийняла участь у змаганнях серед дорослих на призи «Slovik Cup».

В черговий раз відзначаємо успіх Свеської лижної школи, котру заснував Валентин Панченко. Тепер  традиції батька  продовжує його донька - Марина.

Вітаємо з цим успішним виступом та бажаємо нових перемог.