Фото без опису

За три дні у Шосткинській громаді зафіксовано 8 загорянь сухої рослинності. Рятувальники посилили попереджувальні рейди

За статистикою 7-ї Державної пожежно-рятувальної частини, усього за три дні, з 18 по 20 березня, у Шосткинському районі зареєстровано 11 загорянь сухої рослинності на відкритій місцевості. З них – 8 – у Шосткинській громаді, 2 – у Дружбівській МТГ, та на території Середина-Будської МТГ – 1 пожежа.

Щоб попередити пожежі та трагічні наслідки від загорянь на відкритій місцевості, рятувальники посилено проводять рейди по селам, приватному сектору, дачним масивам. Вчергове роз’яснюють городникам, мешканцям та старостам старостинських округів про заборону спалювання сухої рослинності.

До речі, відповідно до статті 77-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення, за самовільне спалювання рослинних решток на громадян накладається штраф у сумі від 3 060 до 6 120 гривень, а на посадових осіб − від 15 300 до 21 420 гривень.

За підпали в лісах, якщо вони спричинили загибель людей, масову загибель тварин або інші тяжкі наслідки, чинним законодавством передбачено позбавлення волі на строк від 5 до 10 років.

Свеська селищна рада звертається до громадян з проханням, дотримуйтесь правил пожежної безпеки, відмовтесь від спалювання сміття й рослинних залишків! Якщо ви бачите, як інші палять листя та траву – поясніть, чому це не слід робити. Якщо ж не реагують на ваші пояснення щодо паління листя та трави зверніться до поліцейських офіцерів громади.

Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису