Фото без опису

Препарати, які були безрецептурними, і надалі відпускатимуть в аптеці без рецепта. Для безрецептурних препаратів не змінюються жодні правила, переліки та категорії відпуску

Натомість препарати, які раніше відпускалися за паперовим рецептом, відсьогодні зможуть відпускатися ще й за електронним рецептом. Це додатковий електронний інструмент, який запроваджено для зручності пацієнта. 

«Електронний рецепт спрощує українцям життя. Тому що, якщо в людини хронічна хвороба і певний рецептурний препарат потрібен системно на тривалий час, то можна не йти додатково до лікаря, а отримати е-рецепт дистанційно. Е-рецепт це історія про зручність для пацієнта, про нову додаткову опцію. Мова не йде про якісь обмеження, чи про те що ми розширюємо перелік ліків, які стають рецептурними» – зазначив Віктор Ляшко.

За його словами, наразі, під час воєнного стану пацієнт зможе самостійно обрати, який рецепт отримувати – електронний чи паперовий. 

Міністр охорони здоров'я також нагадав, що починаючи з серпня 2022 року, в Україні діє Е-рецепт на антибіотики. За цей час вже виписано понад 700 000 е-рецептів. При цьому в українців не виникало жодних системних проблем з використанням електронних рецептів на антибіотики. 

За матеріалами: https://moz.gov.ua/article/news/zhoden-novij-preparat-z-1-kvitnja-ne-dodavsja-do-pereliku-recepturnih---viktor-ljashko