Фото без опису

Вона є вищою відзнакою Сумської ОВА для педагогічних і науково-педагогічних працівників, які зробили значний внесок у розвиток галузі освіти області

Заснування премії сприяє відзначенню педагогічних працівників за досягнення вагомих здобутків у галузі освіти, піднесенню ролі та авторитету педагога в суспільстві, заохоченню педагогічних працівників до творчої, результативної праці та підвищенню престижності професії педагога.

Згідно із положенням, премією відзначаються освітяни, котрі мають стаж роботи не менше 5 років в таких номінаціях: «Дошкільна освіта», «Загальна середня освіта», «Позашкільна освіта», «Професійна (професійно-технічна) освіта», «Фахова передвища освіта», «Вища освіта».

Сумську обласну премію в галузі освіти засновано розпорядженням голови Сумської обласної державної адміністрації  від 02.03.2023 № 78-ОД.

Цим же розпорядженням визнано таким, що втратило чинність розпорядження голови Сумської обласної державної адміністрації «Про заснування Сумської обласної премії імені А.С. Макаренка». Це, перш за все, обумовлено вимогами сьогодення у зв’язку зі збройною агресією російської федерації проти України, необхідністю відновлення історичної справедливості та позбавлення наслідків колоніального минулого.