Фото без опису

Внутрішнім переселенцям держава має дати імпульс будувати нове життя. На цьому Віце-прем'єр-міністр України - Міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина ВЕРЕЩУК наголосила під час прямого включення на ТК «Рада»

Вона зазначила, що нещодавно Уряд затвердив Стратегію державної політики щодо внутрішнього переміщення на період до 2025 року. У цій Стратегії враховано досвід першого року повномасштабної війни.

Також посадовець зауважила про зміну пріоритетів: якщо минулого року пріоритетом були евакуація та стабілізація, то тепер фокус зміщується на інтеграцію у громади та підготовку до повернення.

«Стратегія закладає магістраль, за якою мають працювати органи державної влади та місцевого самоврядування. Переселенці мають відчути, що вони – не самі. Вони мають відчути плече держави. Держава має дати їм імпульс будувати нове життя», – резюмувала Ірина Верещук.

За матеріалами: https://www.kmu.gov.ua/news/iryna-vereshchuk-vnutrishnim-pereselentsiam-derzhava-maie-daty-impuls-buduvaty-nove-zhyttia