На Гіді з державних послуг зібрані держсервіси у сфері ядерної енергії та радіаційної безпеки. Мінцифри ділиться добіркою, щоб ви могли знайти потрібний сервіс

Рівно 37 років тому трапилася одна з найбільших техногенних катастроф в історії людства – аварія на Чорнобильській АЕС. Внаслідок трагедії загинуло понад 100 тисяч людей, ще більше отримали небезпечні дози опромінення, десятки тисяч змушені були назавжди покинути свої домівки.

Сьогодні ми вшановуємо пам’ять усіх постраждалих та згадуємо подвиг ліквідаторів наслідків аварії, які ціною власного життя рятували інших.

У наші дні працівники ядерної сфери зіткнулися з новими викликами. Персонал Чорнобильської АЕС змушений був працювати в умовах окупації, працівники Запорізької АЕС досі виконують свою роботу під контролем загарбників. 

Співробітники атомних станцій працювали 24/7, щоб не допустити блекауту в Україні через російські атаки на енергетичну інфраструктуру. 

На Гіді з державних послуг зібрані держсервіси у сфері ядерної енергії та радіаційної безпеки. Ділимося добіркою, щоб ви могли знайти потрібний сервіс:

Видача ліцензії на провадження діяльності з виробництва джерел іонізуючого випромінювання 

Внесення змін до ліцензії на виробництво джерел іонізуючого випромінювання у разі внесення змін до чинних, набрання чинності новими нормативними актами з питань ядерної та радіаційної безпеки

Внесення змін до ліцензії на провадження діяльності з виробництва джерел іонізуючого випромінювання у разі зміни найменування або місцезнаходження ліцензіата - юридичної особи або прізвища, імені та по батькові, місця проживання ліцензіата - фізичної особи (без зміни місця провадження діяльності)

Видача ліцензії на право провадження діяльності з використання джерел іонізуючого випромінювання

Зміни до ліцензії на використання джерел іонізуючого випромінювання 

Внесення змін до ліцензії на провадження діяльності з використання джерел іонізуючого випромінювання у зв'язку з внесенням змін до чинних, набранням чинності новими нормативно-правовими актами з ядерної та радіаційної безпеки 

Видача експлуатуючій організації окремого дозволу на виконання певних видів робіт чи операцій на окремих етапах життєвого циклу ядерної установки 

Видача ліцензії на провадження діяльності з переробки, зберігання радіоактивних відходів

Видача ліцензії на провадження діяльності з видобування, переробки уранових руд

За матеріалами: https://thedigital.gov.ua/news/derzhavni-poslugi-u-sferi-yadernoi-energii-ta-radiatsiynoi-bezpeki-na-gidi.