Фото без опису

8 та 9 травня ми відзначаємо День пам'яті та примирення, День Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні! Ця перемога дісталася нечувано дорогою ціною – ціною мільйонів життів наших співвітчизників.

Цього року Україна вдруге відзначає День пам’яті та примирення, День Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні в умовах повномасштабної збройної агресії Росії. Сучасна війна також супроводжується жахливими воєнними злочинами з боку російської армії та політично-військового керівництва РФ. 

Надзвичайно важливо згадувати та вшановувати подвиг тих, хто боровся з нацизмом і переміг його. Війна – це не лише танки, гармати й масштабні бої. Це – долі, мільйони маленьких і великих людських бід, які тривали роками. Тоді загинуло понад вісім мільйонів осіб. Тому ми добре знаємо ціну війни і з вдячністю згадуємо тих, хто віддав власне життя за щасливе майбутнє своїх нащадків.

Нехай цей День пам'яті стане важливим символом нашої єдності та співчуття з тими, хто став жертвою війни та насильства. Нехай ми завжди пам'ятаємо про те, що лише разом ми можемо зберегти мир та свободу.

Ця пам'ять робить нас сильнішими. Вона — запорука неминучості нашої перемоги сьогодні

З повагою

Селищний голова                                                                Сергій КИРКАЧ