Фото без опису

Відповідне розпорядження було ухвалене на засіданні Уряду у середу

Затверджені проекти відновлення були розглянуті в липні, під час другого засідання Міжвідомчої робочої групи під головуванням Віце-прем’єр-міністра з відновлення України – Міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександра КУБРАКОВА.

«Фонд ліквідації дозволяє громадам подавати на розгляд всі проекти відновлення, які є для них критичними. Пріоритет надається тим проектам, які дозволяють забезпечити мешканців постраждалих територій житлом, об’єктами цивільного захисту, а також надавати базові комунальні та освітні послуги, послуги охорони здоров’я. Це все формує умови для повернення повноцінного життя в постраждалі громади, що і є головним завданням проектів критичного відновлення», – зазначив Олександр Кубраков.

За результатами другого засідання Міжвідомчої робочої групи найвищий пріоритет отримали: проекти з відновлення пошкоджених або зруйнованих об’єктів, переважна кількість яких – багатоквартирні житлові будинки; облаштування захисних споруд цивільного захисту; об’єкти водопостачання та водовідведення, необхідність реалізації яких спричинена наслідками підриву ворогом Каховської ГЕС; об’єкти для забезпечення житлом ВПО та осіб, які його втратили внаслідок збройної агресії.

Крім того, було вирішено спрямувати кошти Фонду ліквідації на закупівлю пріоритетних видів спецтехніки (екскаватори-навантажувачі, сміттєвози, автовежі, самоскиди та автокрани) для Донецької, Сумської, Херсонської та Чернігівської областей.

За матеріалами: https://mtu.gov.ua/news/34588.html