Фото без опису

8 травня - День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війни.

Минулого року Верховна Рада України Законом «Про День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939-1945 років» встановила 8 травня як День пам’яті та перемоги - єдину дату, коли Україна відзначає перемогу над нацизмом та вшановує пам’ять загиблих у Другій світовій війні.

Друга світова війна є найбільш кривавою і жорстокою в історії людства. В історії України, територія якої була одним з основних полів битви, ця війна стала болючою раною – загинуло понад вісім мільйонів наших співвітчизників – воїнів та мирних жителів.

В цей день Україна вшановує кожного, хто боровся з нацизмом. Не менше заслуговують на увагу та пам’ять мирні цивільні люди, які загинули або постраждали від бойових дій та окупації їхніх міст і сіл, діти війни, примусові робітники. Адже війна - це не лише танки, гармати й масштабні бої. Це - долі, мільйони маленьких і великих людських бід, які тривали роками.

Сьогодні, як ніколи, ми відчуваємо неймовірну гіркоту болю, адже війна росії проти України наблизила нас до історичних подій жорстокої минувшини і зробила їх сьогоденням. Безліч сліз та чимало зруйнованих життів, покинутих домівок, втрачених надій – те, що ми спостерігаємо сьогодні в Україні із-за ворожого російського вторгнення.

Наші українські захисники з честю продовжують героїчні традиції фронтовиків і захищають рідну землю від загарбника. Відтак самовіддано виконують конституційний обов’язок, проявляють мужність і героїзм, демонструють високий професіоналізм, патріотизм та відданість Україні, відстоюючи її незалежність та територіальну цілісність в умовах воєнного стану в країні. Саме від них, від бійців, залежить доля та майбутнє нашої держави! Саме вони наближають нас, українців, до чергової Перемоги, на яку ми всі чекаємо з нетерпінням! 

Слава ветеранам Другої світової війни!

Слава нинішнім захисникам Вітчизни!

Схиляємо голови  перед пам`яттю тих, хто загинув  у цій боротьбі!

Слава Україні! Доземний уклін і безмежна вдячність Вам!

І хай незламний дух Великої Перемоги надає нам сил і наснаги!

Мирного нам неба над головою, злагоди та благополуччя повсякчас!

Бережи, Боже, Україну та кожну українську родину від лиха!