Фото без опису

Пораючись на городах, присадибних ділянках, прибираючи на прилеглих територіях установ, підприємств та організацій, завжди дотримуйтесь правил пожежної безпеки! Дуже часто спалення сухої трави переростає у велико-масштабні пожежі. Швидкість поширення вогню, особливо під час вітру, надзвичайно висока, тому локалізувати такі пожежі на відкритих територіях дуже важко. У населених пунктах спалення сухої трави або листя на присадибних ділянках може перерости у неконтрольоване горіння. Це загрожує знищенням будівель і споруд житлового сектору.

Кожен житель громади повинен  пам’ятати, що  опале листя, залишки рослинності можна  самостійно компостувати на власній присадибній ділянці. І це, до речі, обійдеться значно дешевше, а ніж сплатити штраф за його спалювання. Завдяки правильному підходу мешканців до вирішення питання щодо поводження з рослинними рештками ми збережемо довкілля та здоров’я нашого населення!!!

 Дотримуйтесь правил пожежної безпеки:

🔹 Не кидайте непогашені сірники або цигарки.

🔹 Перш ніж розпалити багаття, розчистіть місце під нього від сухої трави у радіусі 1- го метра.

🔹 Не залишайте непогашеного вогнища. Залийте його водою.

🔹 Не відходьте від нього доти, доки йде дим або пара.

🔹 Якщо ви помітили пожежу, що починається, намагайтеся загасити її самі підручними засобами. Іноді досить просто затоптати полум’я.

🔹 Якщо пожежа набрала сили і ви не можете погасити її самотужки, терміново зателефонуйте за номером «101».