Фото без опису

Шановні мешканці Свеської селищної територіальної громади!

 

З 27 травня 2024 року) стартував етап подання проєктів у рамках реалізації громадського бюджету Свеської селищної територіальної громади на 2025 рік.

Нагадаємо, що Громадський бюджет – процес взаємодії Свеської селищної ради та її виконавчого органу з громадськістю, направлений на залучення жителів Свеської селищної територіальної громади до участі у бюджетному процесі шляхом прийняття рішень щодо розподілу визначеної Свеською селищною радою частини бюджету Свеської селищної територіальної громади через подання відповідних ініціативних проєктів розвитку, спрямованих на вирішення пріоритетних проблем населених пунктів Свеської селищної територіальної громади та його жителів, проведення відкритого громадського голосування за такі проєкти.

            Загальний обсяг громадського бюджету Свеської селищної територіальної громади на бюджетний рік становить 250,00 тис. гривень: центральна садиба – 100,00 тис. гривень, старостати – 150,00 тис. гривень.

            Максимальна вартість одного проєкту: 50,00 тис. гривень.

            Мінімальна кількість підписів, що мають бути зібрані для подачі проєкту автором: 30 осіб (крім автора проєкту).

            Мінімально можливий вік автора: 18 років.

            Впровадження проєктів: наступний бюджетний рік (2025 рік)

            Терміни початку і завершення прийому проєктів: з 27.05. по 10.06. поточного (конкурсного) року.

            Терміни аналізу поданих проєктів та виставлення їх на голосування: з 11.06. по 24.06. поточного (конкурсного) року.

            Терміни початку і завершення голосування за проєкти: з 25.06. по 09.07. поточного (конкурсного) року.

            Термін визначення проєктів-переможців: з 10.07. по 15.07. поточного (конкурсного) року.

            Пунктом супроводу громадського бюджету визначено приміщення Свеської селищної ради, кабінет № 3 (спеціаліст ІІ категорії (з економічних питань) апарату Свеської селищної ради і виконавчого комітету, що знаходиться за адресою: вул. Грушевського, 31 селище Свеса, Шосткинського району, Сумської області, 41226

                    

 

                     Проєкт  повинен  бути  спрямований  на  вирішення  певної проблематики у одній із сфер, що наведені нижче:

1.Безпека та громадський порядок – заходи, спрямовані на посилення громадського порядку, безпеку громадян, захист їхньої власності, цивільного захисту населення.

2.         Велоінфраструктура – облаштування велосипедних доріжок, велопарковок та інше.

3.         Дорожнє господарство – розвиток пішохідної інфраструктури. Розв’язання проблеми заторів. Облаштування паркувальних місць для автомобілів.

4.         Енергозбереження – заходи, спрямовані на енергозбереження (крім житлового фонду).

5.         Комунальне господарство – облаштування та озеленення територій. Облаштування дитячих майданчиків. Вуличне освітлення. Поводження з відходами. Поліпшення якості питної води.

6.         Туризм – проєкти з розвитку селищного туризму та туристичної інфраструктури.  Реставрація пам'яток. Створення нових туристичних об’єктів.

7.         Навколишнє середовище – запобігання та ліквідація забруднення навколишнього середовища. Охорона природних ресурсів. Регулювання чисельності безпритульних тварин, їх чіпування. Вигул домашніх тварин.

8.         Соціальна інфраструктура – забезпечення вільного доступу людей з обмеженими можливостями до об’єктів населених пунктів Свеської селищної територіальної громади. Адаптація інфраструктури населених пунктів Свеської селищної територіальної громади під потреби мало мобільних категорій громадян.

9.            Спорт – реставрація та створення спортивних об’єктів.

10.          Телекомунікації, зв’язок та інформаційні технології – автоматизація систем з надання послуг мешканцям. Інтерактивні карти. Мобільні додатки щодо селищної інфраструктури. Облаштування зон wi-fi тощо.

11.          Транспортна інфраструктура – приведення автобусних зупинок громадського транспорту до належного технічного та естетичного вигляду, придбання та встановлення електронного табло прогнозування часу прибуття громадського транспорту на автобусних зупинках тощо.

Отримати повний пакет документів, що визначають параметри та умови проведення громадського бюджету та отримати консультацію можна у пункті супроводу за адресою: селище Свеса, вул. Грушевського, 31 - приміщення Свеської селищної ради, кабінет № 3 (спеціаліст з економічних питань Галенко Ольга Альбертівна, телефон 0661607698) з 08-00 до 17-00 по будням, замовити на свою особисту електронну пошту або завантажити пакет документів з офіційного веб-сайту Свеської селищної ради в розділі «Громадський бюджет», підрозділ «Подати проєкт» Свеської селищної територіальної громади» (Додатки 1, 2, 3) до Положення https://svesa-rada.gov.ua/gromadskij-bjudzhet-bjudzhet-uchasti-10-17-16-07-08-2023/.

ПОДАТИ проєкт можна у пункті супроводу за адресою: селище Свеса, вул. Грушевського, 31 - приміщення Свеської селищної ради, кабінет № 3 (спеціаліст з економічних питань Галенко Ольга Альбертівна, телефон 0661607698) з 08-00 до 12-00 та з 13-00 до 17-00, крім суботи та неділі.

 

Долучайтесь до подання проєктів! Якщо не Ви, то ХТО? Зміни залежать від Вас! Бажаємо успіхів!