Фото без опису

Наша мобільна медична бригада регулярно здійснює виїзди у віддалені населенні пункти Свеської теріторіальної громади,  а саме с. Княжичі,  с. Орлівка,  с.Микитівка та с. Марчихина Буда,  яке розташоване в 5- ти кілометровій прикордонній зоні. Сімейні лікарі проводять огляд пацієнтів в приміщеннях ФАПів, вимірюють тиск, рівень цукру, оксигенації крові, при необхідності проводять ЕКГ дослідження,  офтальмоскопію та отоскопію. Хворим з захворюваннями серцево- судинної, дихальної системи, цукровим діабетом та деякими психічними захворюваннями безкоштовно надаються медпрепарати для лікування цих захворювань.

    За три місяці роботи мобільної бригади було здійснено 24 виїзди, обстежено 838 пацієнтів, з них вдома 95.

    Реалії воєнного часу на прикордонні- це відсутність або значне обмеження логістично- транспортного сполучення,  а відтак, і доступу громадян до медичних послуг. І ось основною метою нашої участі в проєкті є максимальне наближення якісних медичних послуг до людей у віддалених населених пунктах,  особливо це важливо для маломобільних верств населення та тих, хто втратив своє житло через війну й наразі проживає у тимчасових прихистках.

   Висловлюємо щиру вдячність організаторам проєкту ГО @Академія Сімейної медицини України , @ Бюро ВООЗ в Україні за надану можливість працювати разом з вами.  І ми, як фахівці робимо все від нас можливе, щоб доступ до якісної медичної допомоги мали всі , хто її потребує.

Фото без опису Фото без опису