Фото без опису

На Сумщині готуються до фестивалю у селі Підопригори, присвяченого 30-й річниці Незалежності України

   25 червня 2021 року в Сумській обласній раді відбулося перше засідання організаційного комітету щодо святкування Дня Державного Прапора України та 30-річчя Незалежності України.

   Його провели народні депутати Тетяна Рябуха та Михайло Ананченко за участі представників правоохоронних структур, управління культури ОДА, депутатів обласної ради, керівників районів, територіальних громад та представників бізнесу.

   У рамках заходів 20 серпня у селі Підопригори Сумського району заплановано проведення фестивалю «KvartalFEST». Він розпочнеться о 15.00.

   Тетяна Рябуха звернулася до членів оргкомітету і зазначила, що фестиваль має пройти на найвищому рівні, бо наразі він уже має статус Всеукраїнського і проходить під патронатом Міністерства культури. На нього будуть запрошені Президент України, народні депутати, міністри.

   Її колега по Верховній Ради Михайло Ананченко припустив, що на фестиваль у мальовничому яру під відкритим небом може приїхати до 150 тисяч людей. Бо вже є багато запитів від гостей щодо проведення заходу. Він став популярним не лише на Сумщині й Україні, а й за межами держави.

   Член оргкомітету, депутат Сумської обласної ради, генеральний директор ПП «Надь» с. Підопригори Андрій Кириченко зазначив, що проведення фестивалю – відповідальна місія для області. Він подякував нардепам за підтримку і висловив сподівання, що до організації заходу приєднається й обласна державна адміністрація, оскільки фестиваль має високий рівень і присвячений річниці незалежності держави.

   «Цього дня будуть виступати артисти Сумщини і популярні українські виконавці та колективи. Деякі з них уже підтвердили свою участь. Також планується виступ студії «Квартал-95». Буде проведено «Гастрофест», представлені туристичні маршрути, розваги для дорослих та дітей. Гості фестивалю зможуть побачити та придбати ексклюзивні вироби майстрів краю, скуштувати смачні страви, взяти участь у різноманітних конкурсах і козацьких розвагах», - сказав Андрій Кириченко.

   При собі бажано буде мати ковдри, на яких можна буде відпочивати і спостерігати за виступами улюблених артистів, а також парасольку на випадок дощу. Вхід – безкоштовний.

   Дістатися місця проведення фестивалю можна на спеціально-організованих автобусах, які будуть відходити з усіх районів Сумської області. А для тих, хто приїде на власному авто або велосипеді, передбачені безкоштовні місця для паркування.