Евакуація не стане на заваді в отриманні пенсії, субсидії чи соціальної допомоги у будь-якому регіоні країни. Для цього потрібно лише зробити переадресацію

У Мінреінтеграції повідомляють, що виплати, які ви раніше отримували на поштовому відділенні Укрпошти за місцем свого проживання, необхідно переадресувати на зручне для вас відділення на новому місці.

Зробити це можна, зателефонувавши: 1) до контакт-центру Укрпошти за номером: 0 800 300 545; 2) до сервісного центру Пенсійного фонду у регіоні, де ви зараз перебуваєте (контакти можна знайти за посиланням).

У розмові з оператором повідомте, що бажаєте отримати пенсію чи грошову допомогу за новою адресою. Потрібно надати таку інформацію: прізвище, ім’я та по батькові; адресу, на яку ви отримували виплати до евакуації; паспортні дані; номер телефону; спосіб отримання виплати (на поштове відділення або за домашньою адресою); нову адресу доставки: індекс відділення Укрпошти або адресу нового місця проживання.

Переадресацію з Укрпошти також можна здійснити на зручне для вас відділення Ощадбанку – без відкриття рахунку.

Для цього потрібно звернутися із заявою (телефоном або особисто) до сервісного центру Пенсійного фонду України або до органу соцзахисту населення у регіоні, де ви зараз перебуваєте.

Якщо ж виплати вам надходили на банківський рахунок (картку), після переїзду нічого робити не потрібно – кошти й надалі надходитимуть на той же рахунок.

За матеріалами: https://minre.gov.ua/news/yak-vnutrishnomu-pereselencyu-zrobyty-pereadresaciyu-svoyih-socialnyh-vyplat