Фото без описуПро це домовились Міністр внутрішніх справ Денис МОНАСТИРСЬКИЙ та Голова Представництва ЄС в Україні, Посол Матті МААСІКАС 

Про це повідомляє Міністерство внутрішніх справ України.

«З огляду на сьогоднішні виклики, МВС пропонує розглянути можливість перерозподілу частини бюджету другої фази спільного проєкту EU4IBM для нагального облаштування українсько-білоруської ділянки кордону та підвищення спроможностей Держприкордонслужби», – запропонував Денис Монастирський. 

Голова Представництва ЄС в Україні Матті Маасікас запевнив, що Україна вже може розраховувати на 1,4 млн євро, а протягом кількох місяців європейські партнери погодять суттєве збільшення цієї суми. 

Очільник правоохоронного відомства зазначив, що у зв’язку із загостренням ситуації на кордонах ЄС та Республіки Білорусь, а також відвертої демонстрації агресивних намірів з боку східного і північного сусідів, Україна зацікавлена у розширені взаємодії з ЄС у безпекових питаннях. У цьому сенсі українська сторона зацікавлена в участі у засіданні міністрів внутрішніх справ ЄС, яке відбудеться 9-10 грудня у Брюсселі.

Денис Монастирський запевнив Матті Маасікаса, що МВС продовжує чітко і послідовно реалізовувати Стратегію інтегрованого управління кордонами та забезпечувати  імплементацію Угоди про реадмісію з ЄС, неухильне дотримання критеріїв безвізового режиму з ЄС.

За матеріалами: https://eu-ua.kmu.gov.ua/node/4332