Фото без опису

Такий клас з’явився і в Нижньосироватському ліцеї імені Бориса Грінченка. Тут школярі навчатимуться, як правильно поводитися в різних надзвичайних ситуаціях, що вкрай важливо і необхідно в умовах війни

Як зазначила заступник голови Сумської обласної військової адміністрації Олена БОЙКО, це всеукраїнський проект, який реалізує МОН спільно з ДСНС. Його мета – виховання у підростаючого покоління базового поняття основ безпечного середовища в сучасних реаліях.

«Подібних класів на Сумщині вже відкрито 69, триває процес облаштування технічними й методичними засобами інших класів. Ми прагнемо, щоб аналогічний безпековий простір з’явився в кожному навчальному закладі», – наголосила вона.

За її словами, облаштування різноманітних інтерактивних зон у класах допоможе дітям в доступній і цікавій формі ознайомитися із правилами пожежної та мінної безпеки, правилам поведінки в надзвичайних ситуаціях, основам надання медичної допомоги тощо.

До проведення занять залучаються медичні працівники, представники територіальної оборони та інших підрозділів ЗСУ, Нацполіції, Державної служби з надзвичайних ситуацій, фахівці з мінної безпеки тощо.

Олена Бойко висловила подяку освітянам та фахівцям ДСНС, котрі активно займаються облаштуванням класів безпеки та турбуються про збереження життя і здоров’я дітей.