З Днем Незалежності України!!!

З Днем Незалежності України!!!

День Незалежності України — головне державне свято України, яке відзначається щороку 24 серпня на честь прийняття Верховною Радою УРСР Акту проголошення незалежності України, що прийнято вважати датою утворення держави. У цю важку годину свято Незалежності України набуває особливого значення, адже боротьба й досі триває, і боротьба ця кривава й несправедлива. Але ми твердо знаємо, що українці мають незламний дух і ворог буде переможений і знищений! Ми знаємо, що наші діти будуть жити у вільній, квітучій та заможній Україні. Зі святом Незалежності України!

З Днем Державного Прапора та Днем Незалежності України

З Днем Державного Прапора та Днем Незалежності України

Прийміть сердечні вітання з нагоди Дня Державного Прапора і Дня Незалежності України.  4 вересня 1991 року національний синьо-жовтий прапор замайорів над Верховною Радою України.  28 січня 1992 року Державний Прапор України затверджений Верховною Радою України. Державний Прапор як символ нашої країни є втіленням національної єдності, честі та гідності, традицій державотворення, історії та сьогодення. Під ним український народ утвердив віковічну ідею про державність і самостійність. Це прапор миролюбства. Його барви - блакить неба й зерновий лан символізують велику працю наших людей. День Державного Прапора та День Незалежності України - це не просто дати. Це пам’ять про цілі покоління наших предків, що творили націю і боролися за державність. Це Дні, коли на карті світу з'явилася незалежна Україна із своїми державними символами. Нині в умовах агресії з боку росії ми продовжуємо боротьбу за власну свободу та незалежність. Воля українцям завжди давалась надто дорогою ціною. Нажаль і сьогодні незалежність оплачується життями справжніх героїв - захисників і захисниць України, які зупинили навалу і наближають перемогу над російським агресором. Дорогі земляки! Від щирого серця бажаю всім міцного здоров'я, добра та достатку, щедрої долі та наснаги. І,  звичайно ж,  миру і процвітання всім нам після перемоги! З повагою, селищний голова Сергій КИРКАЧ.

Сто років - майже вічність!

Сто років - майже вічність!

Сто років для світу – це маленька крихта у просторі часу, сто років для людини – майже вічність. Роки радісні і тяжкі, святкові і буденні, насичені подіями та непередбачуваними змінами.  22.08.2022 року святкувала свій 100- річний ювілей мешканка смт. Свеса Шосткинського району ЯМАЄВА АНТОНІНА ТИМОФІЇВНА. З найщирішими привітаннями до ювілярки завітали селищний голова Сергій КИРКАЧ та  перший заступник голови Шосткинської районної військової адміністрації Оксана ТАРАСЮК, які привітали Антоніну Тимофіївну зі 100-річним ювілеєм та побажали міцного здоров’я та Божого благословення, радості й благополуччя.  Але, незважаючи на поважний вік, ювілярка своєю життєвою силою надихає оточуючих на нові трудові звершення. Довгожителі – це жива історія нашого краю, вклоняємося Вашій життєвій мудрості, багатому досвіду, незламності перед воєнними лихоліттями.

Видача гуманітарної допомоги

Видача гуманітарної допомоги

Шановні внутрішньо переміщені особи, які перемістилися на територію Свеської селищної теритиоріальної громади після 24.02.2022 року з територіальних громад, які відносяться до переліку, де ведуться бойові дії!